Een boek als begin van een gesprek

Geplaatst op

We merkten dat we het moeilijk vonden om een gesprek te starten over onze kinderwens. Zelfs bij onze dichts bijstaande vrienden van ons. Voor ons bespreek je zo’n onderwerp niet tussen de gesprekken over alledaagse dingen. En we willen ook niet dat we over een onderwerp beginnen, waarbij iemand zich ongemakkelijk voelt en waarbij iemand mogelijk geen behoefte heeft om over te praten.

Om dat probleem te verhelpen kwamen we op het idee om het boek ‘De papa’s van Teddy’ te bestellen en deze op een mooie zichtplek in de woonkamer te leggen. Wanneer iemand langskomt en het in de woonkamer ziet staan, kan er een gesprek plaatsvinden. Dat zou de drempel voor ons makkelijker maken om er over te beginnen.

Update: Nu dat we een paar weken verder zijn, hebben we gemerkt dat het boek heeft geholpen om onze kinderwens bespreekbaar te maken. Vrienden zijn al eens begonnen over het boek, waarop wij konden aanhaken. Ondanks dat het in ons vertrouwde huis is en we de liefste vrienden hebben om dit mee te bespreken, is een enorme drempel weggehaald. Het voelt wat ongemakkelijk om zo’n groot onderwerp aan te snijden. Het was heel fijn om te merken dat onze omgeving ons steunt en aangeeft onze onzekerheid en struggle te begrijpen. Wij hopen dat door het delen van onze kinderwens, het verhaal ergens landt en het ons verder helpt met het vervullen van onze droom!