Verdieping op trajectscenario’s

Geplaatst op

Freya is een vereniging voor mensen die vruchtbaarheidsproblemen hebben. Gisteren (28 september) hadden ze een thema-sessie georganiseerd over draagmoederschap. We hebben natuurlijk al een sessie over draagmoederschap bij Stichting meer dan Gewenst gevolgd. Maar we waren benieuwd naar nieuwe informatie en eventuele verdieping over het onderwerp.

In de thema-sessie werd ingegaan op de scenario’s van bevruchting; hoog- (ivf) en laag technologisch (inseminatie), eicel van draagmoeder of van donor, draagmoeder wel of niet getrouwd, enzovoorts. Allerlei thema’s die voor ons bekend waren, maar toch kwam de informatie nu beter aan. Doordat we al behoorlijk wat informatie al via Stichting meer dan Gewenst hadden gekregen, konden we nu beter de informatie plaatsen en verbinden aan elkaar. (Zo zie je maar dat herhaling fijn kan zijn!)

Wat ons ook opviel is de sprekers die aanwezig waren. Stichting meer dan Gewenst, Studio Kinderwens en WENS familierecht waren vertegenwoordigd als specialisten op het gebied van draagmoederschap. We kwamen er toen pas achter dat er niet veel instanties in Nederland zijn die daadwerkelijk gespecialiseerd zijn op draagmoederschap in Nederland. Het zijn daadwerkelijk maar een paar instanties waarbij je terecht kunt. Zelfs maar bij een paar enkele personen die op dit gebied gespecialiseerd zijn. Deze wereld is dus enorm klein! Dat was wel even een eye-opener.