Borrel (wens)ouders in ‘s-Hertogenbosch

Geplaatst op

Zondag 4 september zijn we naar de georganiseerde borrel van Zwanger voor een Ander, Meer Dan Gewenst en COC Noordoost Brabant. De bijeenkomst was specifiek voor (wens)ouders bedoeld en vond plaats op locatie van COC Noordoost Brabant in ‘s-Hertogenbosch.

Voorafgaand aan de borrel was een korte presentatie van de drie stichtingen. Met wat te drinken en hapjes werd de borrel gestart. Ook was er een leuke twist om met mensen aan de praat te raken, iedereen had kleuren mee gekregen in en enveloppe en het doel was alle kleuren van de regenboog te verzamelen.

Zodoende hebben we een hele hoop mensen gesproken. Beide hebben we niet naast elkaar gestaan, maar zijn we beide apart een rondje gaan doen. Dit hadden we een dik jaar geleden nooit gedurfd, maar zoals we bij de picknick er al zin in hadden, hadden we dat bij deze borrel ook.

We hebben veel bekenden gesproken, die we in afgelopen tijd hebben mogen ontmoeten. Het bijpraten voelde als vertrouwd. Je praat bij over ieders zoektocht; Is er nieuws? En zijn er vorderingen? Je merkt ook echt dat je nieuwsgierig bent naar de vorderingen die er zijn.

Een aantal zitten nu in een half roze wolk; ze hebben iemand mogen ontmoeten waarmee het klikt. Voor ons fantastisch om te horen en we zijn dan ook oprecht heel blij. Je gunt hen het enorme geluk! Hoewel wij nog niet zover zijn, krijgen wij er wel moed door om door te blijven gaan met onze zoektocht.

Ook hebben we veel nieuwe mensen leren kennen waarbij je toch ook steeds weer op nieuwe situaties gewezen wordt. Eigenlijk is de zoektocht naar een eigen gezin heel divers en op heel veel manieren in te vullen. Zo ontdekte Bart dat co-ouderschap ook nog veel meer variaties kent dan dat hij al wist. Dit is niet per se wat we zelf voor ogen hebben, maar wel erg leerzaam.

We kijken dan ook terug op een hele leuke middag waar we ontspannen hebben staan praten met veel mensen over een relatief zwaar onderwerp. Mochten we je hebben gesproken daar, enorm bedankt voor de gezellige middag!