Picknick Zwanger voor een Ander

Op zondag organiseerde Zwanger voor een Ander de zomerpicknick in Park Transwijk in Utrecht. Voor ons was dit de tweede keer en dat voelde als een hele mijlpaal. En ondanks dat vorig jaar niet helemaal een jaar geleden is (toen was de picknick in september, dat kun je hier lezen), voelde het wel als een jaar verder.

Toch merkten we aan onszelf dat er in die tussentijd enorm veel veranderd is voor ons. Zo waren we vorig jaar vooral gespannen over wat we konden verwachten en hoe de picknick zou gaan. Nu waren we vooral nieuwsgierig naar wie er zouden komen en of we mooie verhalen zouden horen. Kleine dingen gingen dit jaar wel anders, waar we vorig jaar bijna moesten schuilen voor de zon, moesten we nu heel even schuilen voor de regen. Al was de bui met enkele minuten weer klaar.

Wat precies hetzelfde is gebleven, is dat het heel bijzonder is om bij een gezelschap te zitten waar iedereen met zit omdat diegene een verhaal heeft. Tijdens de voorstelronde vertelde iedereen kort wie diegene was en waarom diegene aanwezig was. Je beseft je dan weer dat het krijgen van een kind voor heel veel niet vanzelfsprekend is en dat je zeker niet de enige bent die hiermee worstelt.

Wat wij wel heel fijn en bemoedigend vonden, was dat er dit jaar meer kinderen bij waren dan vorig jaar. Eén van die kinderen zat vorig jaar zelfs nog in de buik van een draagmoeder en was er nu bij. Ook waren er stellen die met elkaar stappen hebben ondernomen richting draagmoederschap, wat voor ons ook heel hoopgevende voorbeelden zijn. Wat voor ons heel herkenbaar was, was de spanning die sommige hadden die voor het eerst kwamen. We merkten vooral dat je je eigenlijk dan pas beseft wat er in een jaar allemaal veranderd voor jezelf. Dingen die je eerst spannend vond en nu niet meer, of dat je gewoon ergens niet meer tegenop ziet.

Wij kijken dan ook terug op een hele fijne middag. Het is heel fijn om zo veel mensen te spreken op een ontspannen manier en willen dan ook iedereen die daar was bedanken voor deze dag.

Eén antwoord op “Picknick Zwanger voor een Ander”

Reacties zijn gesloten.