Informatiebijeenkomst in Keulen met San Diego Fertility Center

Op 1 mei organiseerde San Diego Fertility Center een kleine informatiebijeenkomst in Keulen, Duitsland. Via een collega van Eric hoorde we dat deze bijeenkomst was en hebben toen gevraagd of we er bij aanwezig konden zijn.

In de hal werden we opgewacht door Daniel. Hij heeft samen met zijn vriend in de VS zijn kinderwens in vervulling laten gaan. Daniel organiseerde de bijeenkomst samen met San Diego Fertility Center. Een grappig toeval is dat hij in Herzogenrath (Duitsland) woont. Dit ligt tegen Kerkrade aan, waar Eric vandaan komt.

Tijdens de bijeenkomst werd informatie gegeven over hoogtechnologisch draagmoederschap. Omdat de bijeenkomst slechts een middag was, werd er ingegaan op de medische en juridische aspecten. We merkten zelf dat we door eerdere bijeenkomst al best een hoop wisten, maar telkens wordt je er op gewezen hoe ingewikkeld alles eigenlijk is.

Dr. Park nam ons stap voor stap mee langs alle medische stappen. Eigenlijk besefte we daar maar weer eens dat alle stappen uit ontelbare deelstapjes bestaan die allemaal zorgvuldig moeten worden doorlopen. Daarna werden we door Brain Klein bijgepraat over waar je rekening mee moet houden in juridisch opzicht. Wij realiseerde ons nog maar eens des te meer dat wanneer we naar het buitenland zouden gaan, we echt goed moeten uitzoeken waar we wel en niet terecht kunnen. Zo blijkt dat Duitsland een stuk praktischer omgaat met geboortecertificaten dan Nederland. Echt iets om goed rekening mee te houden.

Ondanks dat we wat verschillen hoorde tussen ons en de Duitse mensen aanwezig is het toch ook heel bijzonder dat je tegen dezelfde problemen en moeilijkheden aanloopt. Kennelijk is dit universeel en maakt het niet zo veel uit waar je woont. Het is daarom steeds heel fijn om met gelijkgestemden te kunnen praten en gevoelens uit te kunnen wisselen. Je merkt gewoon dat het iedereen die je daar spreekt veel doet en dat geeft op een gekke manier een soort troost aan elkaar. We hebben daar nummers uitgewisseld met andere mensen om van elkaar op de hoogte te blijven.

Deshalb an allen, mit denen wir dort gesprochen haben, allen viel viel Glück! Und hoffentlich bis bald.

2 reacties op “Informatiebijeenkomst in Keulen met San Diego Fertility Center&rdquo

Reacties zijn gesloten.