TV serie Draagmoeders

Geplaatst op

Op de Belgische zender VRT is heel toevallig een serie over draagmoeders. De serie laat zien hoe complex draagmoederschap is en hoe weinig er geregeld is. Het valt ons beide op dat de moeilijkheden die we in de serie zien hetzelfde zijn in Nederland, wat dat betreft lijken de we enorm op elkaar als landen. Ook is het heel bijzonder dat de serie vooral uit gaat van de beleving van de draagmoeder. We vinden het beide heel waardevol te zien hoe verschillende draagmoeders met deze situatie om gaan.

Wat ook bijzonder is, is dat er bij alle koppels gesproken wordt over het enorme vertrouwen dat je in elkaar moet hebben. Iedereen kan zich voorstellen dat de wensouders in enorme onzekerheid zitten, maar de serie laat juist ook heel mooi zien dat dit voor de draagmoeder en het gezin daarvan net zo goed geldt. We wisten dit al wel, maar juist door het kijken van de serie werden wij ons er juist nog een keer extra bewust van dat dit vertrouwen in elkaar enorm moet zijn.

De serie kan je volgen op VRT (België 1) op elke woensdag om 20.40 uur.