NOS over Draagmoederschap

Geplaatst op
https://nos.nl/op3/video/2406339-de-problemen-rond-draagmoederschap

Het lijkt wel of draagmoederschap enorm populair is in de media is op dit moment. Ongetwijfeld pikken wij alles nu natuurlijk een stuk sneller uit het nieuws over dit onderwerp, maar bijzonder is wel dat de NOS zo kort na de conferentie in Brussel en de draagmoeder-serie op VRT in België nu ook de NOS met een item over draagmoederschap komt.

Als je in het kort wil weten, in welke situatie wensouders in Nederland zich bevinden, is het de moeite waard om deze samenvatting te bekijken. De NOS is, naar ons idee, het goed gelukt om in een korte video uitleg te geven over het traject en de problematiek die speelt bij draagmoederschap. Wat wij direct tegen elkaar zeiden is hoe klein dit wereldje eigenlijk is. De jongens die geïnterviewd worden hebben we gesproken en ook draagmoeder Sanne was op de bijeenkomst van Zwanger voor een ander.

In 11 minuten zie je welke moeilijkheden er nu vooral zijn. Voor ons is dit heel herkenbaar en we hopen dat wij op een dag nog kunnen zeggen dat dit achterhaalde informatie is. Wat voor ons ook heel herkenbaar is, is de moeilijkheid van “het kunnen of mogen vragen” dat besproken wordt. Ook wij vinden het lastig hier een goede weg in te vinden, juist vanwege de wettelijke kaders. Mocht iemand hier nog een tip over hebben, daar staan we altijd voor open.