Gesprek met Sjors van Studio Kinderwens

Geplaatst op

Op maandagmiddag zijn we naar Sjors gegaan voor een gesprek over onze kinderwens. Vanaf één van de eerste voorlichtingen die we hadden gezien, wisten we al dat het traject dat we tegemoet gaan emotioneel een behoorlijke belasting zou kunnen zijn. Eén van de dingen die we in die voorlichtingen hoorden was het bestaan van counselors. Na Sjors gesproken te hebben op Men Having Babies bedachten we dat het goed is, alvast een gesprek te hebben om te kijken hoe dit alles in zijn werk gaat.

Bij aanvang vond Eric het best spannend dit gesprek aan te gaan. Je gaat de diepte in en vragen of onderwerpen kunnen best wel confronterend zijn. We merkten gelijk waarom het goed is dat we dit gesprek hadden. Sjors stelde ons gelijk gerust en wist op een gemakkelijke wijze het gesprek te starten. Zo lijkt het ons nog steeds heel moeilijk om te bepalen of je met iemand een klik hebt, wanneer we iemand gevonden zouden hebben. We kunnen ons voorstellen dat je in het begin alles door een roze bril wil zien. In dit eerste gesprek hebben we wat handvaten gekregen om op te letten, waar bijvoorbeeld het tijdig inschakelen van counseling er één van is.

Een andere vraag die we hebben besproken is, is waarom we ons op dit moment focussen op draagmoederschap. Onafhankelijk van elkaar konden we vertellen dat we het fijn vinden dat er in principe op voorhand over is nagedacht dat wij voor het kind mogen zorgen. Al sluiten we andere vormen van ouderschap in de toekomst niet helemaal uit. Zelf (Bart) kijk ik er enorm naar uit naar de mogelijke band die ontstaat met een draagmoeder. Het lijkt mij heel bijzonder zo iets te delen met elkaar. Ook geloof ik enorm dat een kindje de liefde voelt dat het enorm gewenst is, wat ook een voordeel is van deze vorm van het stichten van een gezin.

Na ongeveer anderhalf uur gepraat te hebben, liepen we naar buiten met een goed gevoel. Het was fijn even je verhaal kwijt te kunnen, maar ook voorzien te zijn van praktische tips of verhelderende anekdotes. Het voelde in ieder geval als een volgende stap in onze reis.

Ben je benieuwd naar Sjors? Kijk dan op zijn website van studio Kinderwens.